Menu & Search

Paraba – gondolatok a vízről

Az ENSZ döntésének értelmében közel húsz esztendeje ünnepeljük márciusban a víz világnapját.

Ennek örömére írtuk meg eme cikkünket, valamint azért is, hogy képben legyetek arról, hogy mit gondolunk mi a Parabában a vízről, a tiszta vízről és a vízivásról.

„A Parabában nincs víz” – ez így persze nem teljesen igaz, hanem annyit jelent, hogy nálunk nem tudsz vizet vásárolni.

Miért nem?

Mert szűrt vizet kapsz, ha kérsz. Ingyen. Mert nem tudunk azonosulni a műanyag flakonos illetve az üveges víz árusításával.

Miért is?

Azért, mert:

  • ha nem árusítunk flakonos/üveges vizet, akkor sokkal kevesebb szemetet termelünk. (a közeljövőben ugyanezen gondolatok alapján fogunk lépéseket tenni a szívószál és az eldobható műanyag pohár használatával kapcsolatban)
  • úgy gondoljuk, hogy a tisztított víz sokkal egészségesebb, mint a palackozott víz vagy a csapvíz.
  • ha ingyen biztosítjuk nektek a tiszta vizet, akkor bátran javasolhatjuk, hogy IGYÁL MINDEN ITAL UTÁN EGY POHÁR TISZTA VIZET! Semmibe nem kerül, viszont sokkal jobb lesz neked aznap is, másnap is és úgy egyáltalán is.
  • úgy gondoljuk, hogy ezzel ösztönözhetjük a parabás arcokat arra, hogy igyanak sok-sok tiszta vizet – nem csak a Parabában.

 

Szóval ez az oka annak, hogy a Parabában víztisztó berendezés működik, méghozzá fordított ozmózis rendszerű.

 

Most pedig következzen pár tényszerű dolog, ami alátámasztja az eddigieket:

Egy felnőtt ember napi optimális folyadék szükséglete legalább 2 liter tiszta víz. Ennek ellenére az emberek többsége sokkal kevesebb vizet iszik. A víz az emberi test fontos alapanyaga.

A folyadékhiány jelei lehetnek például:
– fejfájás,
– fáradtság érzet,
– emésztési panaszok,
– gyomor-, és bélfájdalmak.

Fontos tudni, hogy vízhiányos állapotban fölborul a sejt alap anyagcsere egyensúlya. Veséink túlterheltté válnak, nem választanak ki megfelelően. A salakanyagok az érfalakon plakkok formájában rakódhatnak le, akár keringési betegségeket, érelmeszesedést, magas vérnyomást okozva, valamint a kötőszövetekben savvá szilárdulhatnak, adott esetben komoly ízületi panaszokat, köszvényt eredményezve.

A fiatal lányoknál a narancsbőr, pattanások, korai visszerek, hormon
zavarok, menses előtti tünetek is a kevés vízfogyasztás miatt is jelentkezhetnek. Idősebb korban a komoly degeneratív betegségek, daganatok, rák, elhízás, cukorbetegség, máj problémák alakulhatnak ki, és kövek is lerakódhatnak.

A legtöbb ember a szomjúságot inkább táplálék bevitellel, tehát evéssel oldja meg, még tovább fokozva a vér besűrűsödését és a súlygyarapodást.

A tiszta víz fogyasztása lehetővé teszi szervezetünknek a méregtelenítést, a salakanyagok kiürítését, ezzel tehermentesíti immunrendszerünket, növeli ellenálló képességünket.

A kutatók szerint a jó ivóvíz tulajdonságai: mentes mindenféle vegyi anyagoktól, szennyeződéstől, pl.: nehézfémek, klór, nitrát, vírusok, baktériumok, gombák és a lehető legkevesebb ásványi anyagot és nagyon kevés sót kell tartalmaznia.

Az emberi testnek nem sok folyadékra, hanem sok tiszta vízre van szüksége!

A nagyüzemi technológiák, vagy a víz forralása nem minden esetben alkalmasak arra, hogy a csapvízben található vegyi anyagokat, gyógyszermaradványokat teljes egészében közömbösítsék. Az ásványvizekben lévő szervetlen anyagok így hulladékként halmozódhatnak föl és megterhelik szervezetünket.

A reverse ozmózis, vagy fordított ozmózis elvén működő víztisztító berendezések a NASA kutatásoknak és fejlesztésnek köszönhetően igazi tiszta vizet biztosítanak a tagoknak.

A fordított ozmózis elvén működő készülék a természetből jól ismert folyamat alapelvén működik, ahogyan szervezetünk is. Az ozmózis folyamatában a membrán átengedi az oldószert, de nem engedi át az oldott anyagot. Addig hígul az oldat, ameddig kiegyenlítődik a két oldal ozmotikus nyomása. A fordított ozmózis során alkalmazott nyomás segítségével oldószer préselődik át a membránon, és ez lesz a tisztított víz. A vízvezetékből beáramló vizet a membrán kettéosztja tisztított vízre és a szennyező anyagokban feldúsult maradékra.

A fordított ozmózis rendszerű víztisztító berendezés öt szűrőegységből épül fel, amelynek lelke a membrán. Az ozmózis membránnal működő más víztisztítóktól abban különbözik, hogy a tízezerszer kisebb molekulákat is képes eltávolítani a vízből. Az így előállított ivóvíz nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, vegyi anyagokat, vegyszereket, gyógyszermaradványokat, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus, radioaktív és rákkeltő anyagokat. A fordított ozmózis technika mechanikai szűrésen alapul. Az RO szűrő 0,0001 mikronos áteresztőképességével csak a tiszta vizet engedi át, a többit automatikusan a lefolyóba öblíti.

(forrás: biocomnetwork.hu)