Menu & Search

ipa és világos Paraba Sör kapható már az egységben.

És hogy mit lehet tudni róla? íme a gyártótól:

Alapvetően angol Maris Otter malátával készülnek. Ezt több lépcsőben – 52 – 67 – 78 fokon cefrézzük (mondhatni jól átfőzzük 🙂 )
Ezt követi a máslás, hogy a malátából tényleg minden értékes cseppet kinyerjünk.
Miután jól elcukrosítottuk a lét (ebből lesz majd az alkohol!) forralni kezdjük. Másfél óráig 100 fokon tartjuk, ekkor tesszük hozzá a kiváló minőségű komlót.
A Paraba sörhöz Challenger, Styrian Goldings és East Kent Goldings, a Paraba IPA-hoz Cascade és Citra komlókat használunk bőséggel, az IPA még hidegen is kap egy kicsit.
Ha mindezzel megvagyunk, lehűtjük a levet és megkapja a kifejezetten Ale típusú sörökhöz fejlesztett élesztő adagját.
Innentől kezdődik a türelmetlen várakozás, dolgozik az élesztő, csökken a cukortartalom, növekszik az alkoholtartalom. távozik a CO2.
Ha végre eljön az idő, indul a palackozás, miután lezártuk az üveget, a maradék élesztő a maradék cukorból még termel egy kis szénsavat a sörnek.
Itt nincsenek szuper gépek, mesterséges anyagok, mindent a két kezünkkel csinálunk és a természetes folyamatokra bízzuk, hogy a vízből, malátából és komlóból némi élesztő segítségével a tőlünk telhető lehető legjobbat hozzuk ki.
A Paraba Házi söröket az Életünnep Manufaktúra gyártja nekünk(Chef Mangalica Bisztró), egészen pontosan Gulyás Gábor keze munkája, akinek köszönet is mindezért!