Három éve működő tánccsoportunk üde színfoltja Székesfehérvár kulturális palettájának.

Több, mint hetven aktív taggal működő klubunk célja – a szerteágazó swing-táncok oktatása mellett – egy összetartó közösséget kovácsolni – változatos programok segítségével.

A heti rendszerességgel megtartott táncórákon kívül havonta kötetlen táncestet rendezünk klubtagjainknak, téli- és nyári táborunkban többnapos parkettakoptatás mellett a közösségépítő programokra is bőven jut idő. Koncertlátogatás, nyílt napok, swing a korcsolyapályán – egy kis ízelítő klubunk programkínálatából.

Táncoktatónk, a csapat motorja, Bokor Attila divattánc pedagógus, aki a Táncművészeti Egyetemen szerzett diplomát divattánc szakon. Két fő orientációja a swing táncok és az argentin tangó. Jelenleg két szakgimnáziumban oktatja a nebulókat, valamint a Centrál Színházban dolgozik koreográfusként. Több magyarországi színházban is közreműködött tánckari tagként és tanárként is. Közel húsz éve foglalkozik táncoktatással, és bevallottan a szíve csücske a mi Swing Clubunk.

Nomen est omen – tartja a latin mondás. Ez ránk is igaz, hiszen a klubunk otthona a Paraba, Fehérvár egyik legnépszerűbb szórakozóhelye. Itt kényelmesen, remek körülmények között jöhetünk össze minden péntek este, hogy megidézzük a századelő zenéit, táncait, hangulatát.

Paraba Swing Club minden pénteken 19:00-tól

jelentkezés és info:

Horváth Gergely

06 20 462 6476

Bokor Ati, a Paraba Swing Club tánctanára a klubról:


Mivel tudnám a legjobban jellemezni a Paraba Swing Club-ot? A hármasság elvével, ami sok mindenben visszatükröződik.

Három éve alakult a klub, három teljesen különböző egyéniség hozta létre. A mai napig dédelgetjük és neveljük, mintha a gyermekünk lenne.

Három csoport üzemel a klubban és három szóval tudnám a legjobban jellemezni: stílus, életérzés, szórakozás. Stílust teremt, szórakozást ad, és nem utolsó sorban új életérzést nyújt számunkra, amit nem akarunk soha elengedni.

Tanítási tapasztalatom javát professzionális közegben szereztem, ami nem azt jelenti, hogy a tánctanfolyamok világában nem érezném otthon magam. A Paraba Swing Club jazzfolyamának péntekenkénti kezdése is mindig várakozással tölt el. Minden hétvégén olyan energiát ad, ami megmagyarázhatatlan a számomra. Sok pozitív visszajelzést kapunk a klub tagjaitól, ami számunkra fontos visszacsatolás, hogy jól végezzük a dolgunkat.

Sok jó programmal gazdagodott a klub. Ilyen például a most már tradicionálisan megtartott szeptemberi nyitó ünnepünk, ami januári nyílt nappal bővült. Táboraink is követik ezt a kettőséget, nyáron is és télen is tartunk több napos swing folyamokat, előbbit a Balatonnál, utóbbinak a Velencei tó ad otthont. Kiváló környezetben, remek hangulatban zajlanak, amit természetesen a klubtagoknak is köszönhetünk.


A pénteki órákon elsajátított táncanyagokat a minden hónap utolsó szerdáján megrendezett Paraba Swing Jam-eken önthetik gyakorlatba a klubtagok. Ezek az események hihetetlen nagy élményt adnak nem csak nekik, hanem az ide ellátogató vendégek számára is.

És hogy ne legyen elég a programok sorából, folyamatosan szervezünk intenzív swing tanfolyamokat azok számára, akik csatlakozni szeretnének ehhez a hihetetlen világhoz amit teremtettünk, vagy éppen szeretnének kiszakadni a hétköznapokból.
Summázva az egészet: gazdag embernek érezhetjük magunkat. Gazdagodtunk sok baráttal, gazdagodtunk sok tudással, gazdagodtunk egy csodával, amit Paraba Swing Club-nak hívnak!


“egy hely, ahol az első pillanattól megszűnsz kívülállónak lenni.”